Basiskoers, exclusief op- en afslagkosten
Koersinformatie is ook terug te vinden op kitco.com
Goud € 43.670,03
Zilver € 518,27
Platina € 27.465,42
Palladium € 47.315,61

Zilver verkopen doet u veilig en snel bij Van der Meulen Edelmetaal. Hier ontvangt u de hoogste prijs voor uw zilveren munten, sieraden en zilverbaren. We zorgen voor een professionele taxatie van uw zilver en maken de prijsbepaling geheel inzichtelijk. Zo weet u zeker dat u een eerlijke prijs krijgt die overeenkomt met de waarde van uw edelmetaal. We halen het zilver graag bij u op; dit doen we binnen 24 uur met behulp van onze gratis vervoerservice.

Bij Van der Meulen Edelmetaal profiteert u van de volgende voordelen:

 • De hoogste zilverprijs
 • Ontvang direct geld bij het verkopen van uw zilver
 • Gratis ophaalservice: binnen 24 uur halen we het zilver op
 • Betrouwbare en uitgebreide taxatie
 • Meer dan 200 jaar ervaring met de inkoop van zilver

Wilt u direct de waarde weten van uw zilver? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0513 468 110 of stuur een e-mail naar info@meulen.nl. Voeg een foto van uw zilver toe en ontvang direct een inschatting van de waarde.

De actuele zilverprijs

Het verkopen van zilver gaat per troy ounce; omgerekend is dit iets meer dan 31,1 gram.. Hieronder ziet u de actuele zilverkoers, aan de hand daarvan kunt u alvast de prijs van uw zilver berekenen. Voor meer informatie neemt u contact op met Van der Meulen Edelmetaal door te bellen naar 0513 468 110.

Gespecialiseerd in de inkoop van restpartijen zilver

Van der Meulen is de specialist voor de inkoop van restpartijen zilver op de zakelijke markt. We kopen bijvoorbeeld zilveren sieraden op die op de markt komen na een faillissement of een bedrijfsbeëindiging. Daarnaast ontvangen we sloopzilver van tandtechnische laboratoria, tandartsen, juweliers en zilversmeden. Sloopzilver is de term die we hanteren voor oud of versleten zilver. Ook de reststof die ontstaat bij het graveren van zilveren voorwerpen en sieraden kopen we graag op. De waarde verandert niet: zilver blijft zilver.

Vervoerservice: binnen 24 uur uw zilver opgehaald

Onze gratis vervoerservice zorgt ervoor dat uw zilver binnen 24 uur bij u wordt opgehaald. Sloopzilver verwerken we in een dag, bij polijststof dient u rekening te houden met een verwerkingstijd van ongeveer vijf dagen. Dankzij onze snelle werktijd kunnen we na de verkoop van uw zilver snel een eindafrekening opstellen. Uw uitbetaling ontvangt u zo snel mogelijk.

Inkoopprijzen zilver bij Van der Meulen Edelmetaal

We gaan bij onze prijzen uit van het gewicht van uw zilver. Onze inkoopprijzen zijn eerlijk en transparant; u weet dus altijd waar u aan toe bent. We passen geen verdere kosten toe, dus u komt achteraf niet voor verrassingen te staan. Van der Meulen Edelmetaal koopt de volgende zilveren voorwerpen in:

 • Zilveren munten
 • Zilveren ringen
 • Zilverbaren
 • Zilveren sieraden

Werkwijze zilver inkopen

Wanneer u uw zilver wilt verkopen, bekijken we allereerst welke keurtekens in het zilver staan. Vervolgens sorteren we het zilver op zilvergehalte en wegen we het edelmetaal op een speciale weegschaal.

U bent bij Van der Meulen Edelmetaal verzekerd van een betrouwbare waardebepaling en een snelle afhandeling wanneer u uw zilver verkoopt. U krijgt altijd een eerlijke prijs voor uw zilver, de precieze prijs is sterk afhankelijk van de koers. Om tot een prijs te komen, doorlopen we een aantal stappen:

 1. We maken een inschatting van de waarde van het zilver dat u aan ons wilt verkopen. Dit kan per telefoon (0513 468 110) of per e-mail: info@meulen.nl.
 2. Binnen 24 uur haalt onze vervoerservice het zilver gratis bij u op.
 3. De volgende dag gaan we direct aan de slag met het analyseren en smelten van het edelmetaal.
 4. We stellen de uiteindelijke waarde vast op basis van Edelmetaal Waarborg Nederland B.V. Dit is een organisatie die door het Ministerie van Economische Zaken aangewezen is als onafhankelijk rechtspersoon. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs voor uw zilver.
 5. Nadat we een prijs hebben bepaald, stellen we een definitieve offerte op. Hierin verwerken we op overzichtelijke wijze de resultaten van onze analyses.
 6. U krijgt direct het bedrag uitbetaald wanneer u akkoord gaat met de offerte.

Actuele zilverkoers bekijkenBrochure aanvragenContact

Vaststellen waarde zilver voor inkoop en verkoop

Er zijn een aantal methoden die we toepassen om de hoeveelheid zilver vast te stellen. Hieronder lichten we een aantal van deze methoden toe.

(Micro) cupellatie

Bij cupellatie plaatsen we sieraden op een cupelblokje van magnesiet. Samen met een bepaalde hoeveelheid lood verhitten we het geheel tot 1050 °C. Het lood zorgt ervoor dat alle onedele (niet-zilveren) metalen oxideren. Deze deeltjes worden vervolgens opgenomen in het cupelblok. Vervolgens scheiden we het zilver door dit uit te koken in salpeterzuur. Hierdoor blijft alleen het pure zilver over. We vergelijken het gewicht hiervan met het totale gewicht van het sieraad en aan de hand daarvan bepalen we het zilvergehalte.

Röntgen

Röntgen is minder vernietigend dan cupellatie. Met behulp van röntgenstraling bepalen we de samenstelling van een sieraad of een ander zilveren object. Door de röntgen zendt het object een bepaalde straling uit, deze is karakteristiek voor de materialen die erin verwerkt zijn. We lezen de straling af en bepalen aan de hand daarvan hoeveel zilver het object bevat.

Potentiometrische titratie

Voor het bepalen van het zilvergehalte in een object is de potentiometrische titratie ideaal. Hierbij lossen we een nauwkeurig afgewogen monster op in salpeterzuur. Daarna titreren we dit monster met behulp van een NaCL-oplossing, oftewel een keukenzoutoplossing. Tijdens dit proces meet de elektrode de bronspanning per hoeveelheid titrant. Hieruit volgt een grafiek die laat zien waar het equivalentiepunt zit: het punt waarbij door de toevoeging van keukenzout al het zilver omgezet is in zilverchloride. Omdat de concentratie van de oplossing bekend is, evenals het gewicht van het monster, is het exacte zilvergehalte in het object eenvoudig te berekenen.

Tips bij het verkopen van zilver

Voordat u uw zilver gaat verkopen, adviseren we u om zelf zoveel mogelijk na te gaan om welke hoeveelheid zilver het gaat. Dit doet u door het zilver (indien mogelijk) te wegen en in te schatten wat het gewicht is. Hierdoor weet u zelf al welke hoeveelheid zilver u ongeveer verkoopt.

Op de markt van edelmetalen zijn vele louche pandjeshuizen, handelaars en juweliers actief. Via lokprijzen proberen zij u over te halen om uw zilver aan hen te verkopen. Deze handelaars maken niet gebruik van eerlijke prijzen, het is daarom belangrijk dat u uw zilver verkoopt aan een betrouwbare zilverhandelaar. U herkent een betrouwbare inkoper aan het feit dat deze aangesloten is bij een van de twee Nederlandse waarborginstellingen: Waarborg Holland B.V. en Edelmetaal Waarborg B.V.

Twijfelt u aan de zilverprijs van andere inkopers of wilt u meer informatie over de waardebepaling van zilver? Bij Van der Meulen Edelmetaal geven we u graag meer informatie over het tot stand komen van een prijs. Neem contact met ons op door te bellen naar 0513 468 110 of stuur een e-mail naar info@meulen.nl.

Uw zilver verkopen aan Van der Meulen Edelmetaal

Wij hebben al meer dan tweehonderd jaar ervaring met het verkopen en inkopen van zilver. Vertrouwen is de basis van een goede deal en daarom staat betrouwbaarheid bij ons hoog in het vaandel. Behalve het inkopen van zilver, bestaan onze andere diensten uit:

 

Wilt u zilver verkopen, heeft u een vraag over de actuele zilverprijs of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op via 0513 468 110 of info@meulen.nl. Ook kunt u contact met ons opnemen via onderstaand contactformulier.

Naam*
Adres*
Postcode*
Plaats*
E-mailadres*

Over Van der Meulen

Al meer dan 200 jaar is Van der Meulen Edelmetaal toonaangevend op het gebied van edelmetaal recycling. Wij zijn als één van de weinige een gespecialiseerd inkoper van goud met het financieel gezond certificaat. U kunt dus gerust uw goud verkopen aan Van der Meulen Edelmetaal.

Openingstijden

 • Maandag08:00 - 17:00
 • Dinsdag08:00 - 17:00
 • Woensdag08:00 - 17:00
 • Donderdag08:00 - 17:00
 • Vrijdag08:00 - 14:30
 • ZaterdagGesloten
 • ZondagGesloten

Contact

Van der Meulen Edelmetaal
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure

Postbus 17
8500 AA Joure

info@meulen.nl
Tel. 31 (0) 513 468 110
Fax +31 (0) 513 468 112

Copyright Van Der Meulen 2017
DOR
bekijk onze voorwaarden
Wwft
Privacyverklaring
datum gedeponeerd: 11-05-2017
onder nummer 013251150