Basiskoers, exclusief op- en afslagkosten
Koersinformatie is ook terug te vinden op kitco.com
Goud € 43.646,88
Zilver € 518,27
Platina € 27.434,87
Palladium € 47.285,71

Voor de hoogste prijs uw goud verkopen bij Van der Meulen Edelmetaal. Altijd een eerlijke prijs voor uw gouden sieraden, munten, ringen, sloopgoud, fijn goud, dental goud of andere goudbaren. Prijsbepaling volledig inzichtelijk en indien gewenst halen we het goud binnen 24 uur gratis bij u op. Bij Van der Meulen Edelmetaal kunt u rekenen op:

 • De beste prijs voor uw goud
 • Uitgebreide en onafhankelijke taxatie
 • Ruim 200 jaar ervaring in goudverkoop
 • Gratis ophaalservice
 • Directe uitbetaling

Benieuwd hoeveel uw goud waard is? Neem voor een eerste waardebepaling of meer informatie contact met ons op. We staan u graag te woord.

Bel: 0513 468 110 info@meulen.nl

Verschillende soorten goud verkopen

Bij Van der Meulen Edelmetaal verkoopt u verschillende soorten goud voor de beste prijs. Bekijk hieronder onze meest ingekochte soorten goud. Bezit u een ander type goud die niet in de lijst staat? Geen probleem. Neem gerust contact met ons op en we vertellen u direct of u uw gouden voorwerp aan ons kunt verkopen.

Sloopgoud

Onder sloopgoud verstaan we oud en versleten goud. Denk hierbij aan gouden productieonderdelen, polijststof, vloervuil en kronen en bruggen.

Bekijk de mogelijkheden voor sloopgoud verkopen

Oud goud

Gooi oud goud nooit weg: het is geld waard! Onder oud goud vallen gouden kronen of bruggen, sieraden van goud of gouden munten.

Bekijk de mogelijkheden voor oud goud verkopen

Goudbaren

Een goudbaar is een hoeveelheid geraffineerd metaal goud. Het kan gaan om grote en kleinere hoeveelheden goudbaar.

Bekijk de mogelijkheden voor goudbaren verkopen

Gouden sieraden

Hieronder vallen sieraden die compleet van goud zijn of waar goud in verwerkt is Denk hierbij aan kettingen, ringen, oorbellen en horloges.

Bekijk de mogelijkheden voor gouden sieraden verkopen

Gouden munten

Van der Meulen Edelmetaal koopt bijna alle soorten gouden munten in. De netto hoeveelheid puur goud bepaalt grotendeels de waarde van de munt.

Bekijk de mogelijkheden voor gouden munten verkopen

Gouden ringen

Ringen zijn er in vele soorten. Bij ons verkoopt u een gouden ring met diamant, een gouden trouwring, witgouden ring, rosé gouden ring, etc.

Bekijk de mogelijkheden voor gouden ringen verkopen

Dental goud

Onder dental goud vallen gouden tanden, kiezen en kronen. Ontdek de waarde van uw dental goud.

Bekijk de mogelijkheden voor dental goud verkopen

Fijn goud

Fijn goud is de meest pure vorm van goud en staat ook wel bekend als fine gold of 24-karaats goud. Het is vaak verwerkt in goudbaren, munten en elektronica.

Bekijk de mogelijkheden voor fijn goud verkopen

Bent u in het bezit van zilveren voorwerpen die u graag wilt verkopen? Bij Van der Meulen Edelmetaal kunt u naast goud ook uw zilver verkopen.

Werkwijze goud verkopen

Bij het verkopen van goud doorlopen we bij Van der Meulen Edelmetaal altijd een vast stappenplan. We maken het gehele proces – van de eerste inschatting tot de uitbetaling – helder en inzichtelijk voor u, zodat u kunt vertrouwen op een betrouwbare waardebepaling.

 1. We maken een eerste inschatting van de waarde van uw goud per telefoon of e-mail.
 2. Vervolgens haalt onze vervoerservice het edelmetaal binnen 24 uur kosteloos bij u op.
 3. De eerstvolgende werkdag analyseren we het goud en smelten we het om.
 4. Edelmetaal Waarborg Nederland stelt de uiteindelijke waarde vast op basis van een edelmetaalanalyse en de dan geldende goudkoers. Het Ministerie van Economische Zaken heeft deze waarborginstelling aangewezen als onafhankelijk rechtspersoon. U krijgt zo altijd een eerlijke prijs voor uw goud.
 5. Na de analyse stellen we een definitieve offerte op.
 6. Gaat u akkoord met de offerte? Dan betalen we direct uit.

Neem voor vragen of meer informatie over onze werkwijze gerust contact met ons op.

Bel: 0513 468 110 info@meulen.nl

Vaststellen waarde goud: diverse methoden

De vraag naar goud verandert regelmatig. De waarde van goud is afhankelijk van de vraag en het aanbod op dat moment. Aangezien mensen geen goud kunnen maken, zijn goudhandelaren volledig afhankelijk van de hoeveelheid goud die uit de grond gehaald wordt. Echter, de winning is vrij constant, waardoor de veranderingen dus niet heel groot zijn. Er zijn verschillende methodes om de hoeveelheid goud in een voorwerp vast te stellen en zo de waarde te bepalen.

Röntgen

Met behulp van röntgenstraling bepalen we de samenstelling van een voorwerp. De straling laat nauwkeurig de verwerkte materialen in een object zien. Door deze straling af te lezen achterhalen we de hoeveelheid goud in een object.

(Micro)cupellatie

De cupellatiemethode is een stuk vernietigender dan de röntgenmethode. Zo leggen we het goud op een cupelblokje van magnesiet samen met een hoeveelheid verwarmd lood (tot wel 1050 °C). Het lood laat alle onedele (niet van goud of zilver) metalen oxideren en neemt het vervolgens op in het blokje. Om alleen het pure goud over te houden, scheiden we het goud en zilver door het uit te koken met salpeterzuur. Het gewicht van het goud relateren we vervolgens aan het gewicht van het voorwerp, zodat het exacte goudgehalte overblijft.

ICP

De ICP-OES techniek gebruiken we voor het bepalen van het meetgehalte (goud, palladium en platina) in een oplossing. Door een monster van het materiaal te vernevelen in een argon plasma, ontstaan er spectraallijnen. Alle aanwezige elementen en de hoge temperaturen van het plasma (maximaal 8000°C) veroorzaken deze lijnen. In combinatie met een CID-detector en een gevoelig optisch systeem worden deze lijnen opgevangen. Doordat elk element een karakteristiek met spectraallijnen krijgt, kunnen we exact bepalen welke elementen er aanwezig zijn. Voor een nauwkeurig beeld van het gehalte vergelijken we als laatste stap van het proces de intensiteit van de spectraallijn en de gestandaardiseerde oplossing.

Zelf de waarde van uw gouden sieraad ontdekken

U kunt zelf de waarde van uw goud berekenen door het sieraad te wegen en te kijken naar het stempeltje. Het aantal karaat geeft de hoeveelheid goud in een sieraad aan. Vaak staat dit aangegeven met een driecijferig stempeltje in het sieraad. Vermenigvuldig vervolgens de hoeveelheid goud met de actuele goudprijs per gram. Zo krijgt u een indicatie van de waarde van uw sieraad.

Karaat Hoeveelheid goud Driecijferig stempeltje Inkoop per gram
8 karaat goud 33,3% 333 Goudprijs op aanvraag
9 karaat goud 37,5% 375 Goudprijs op aanvraag
14 karaat goud 58,5% 585 Goudprijs op aanvraag
18 karaat goud 75% 750 Goudprijs op aanvraag
20 karaat goud 83,3% 833 Goudprijs op aanvraag
21 karaat goud 87,5% 900 Goudprijs op aanvraag
22 karaat goud 91,6% 916 Goudprijs op aanvraag

Het maximum aantal karaat is 24. Echter, geen enkel sieraad is 24-karaats. Dit is namelijk te zacht en breekbaar voor een effectieve bewerking.

Tips voor het verkopen van goud

Het is belangrijk goed na te denken over een aantal zaken voordat u uw goud gaat verkopen. Weeg indien mogelijk altijd uw goud, zodat u exact weet hoeveel goud u aanbiedt. Verkoop uw goud daarnaast niet aan aanbieders met mooie lokprijzen, maar ga alleen in zee met goudhandelaren die zijn aangesloten bij een van de twee Nederlandse waarborginstellingen: Waarborg Holland B.V. en Edelmetaal Waarborg Nederland. Twijfelt u over de goudprijs die een goudaanbieder wilt geven voor uw goud? Neem gerust contact met ons op. We leggen u graag uit hoe het bedrag tot stand is gekomen.

Uw goud verkopen aan Van der Meulen Edelmetaal

Benieuwd naar de waarde van uw goud? Neem contact met ons op voor een eerste inschatting via 0513 468 110 of mail naar info@meulen.nl. Of vul onderstaand contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Naam*
Adres*
Postcode*
Plaats*
E-mailadres*

Over Van der Meulen

Al meer dan 200 jaar is Van der Meulen Edelmetaal toonaangevend op het gebied van edelmetaal recycling. Wij zijn als één van de weinige een gespecialiseerd inkoper van goud met het financieel gezond certificaat. U kunt dus gerust uw goud verkopen aan Van der Meulen Edelmetaal.

Openingstijden

 • Maandag08:00 - 17:00
 • Dinsdag08:00 - 17:00
 • Woensdag08:00 - 17:00
 • Donderdag08:00 - 17:00
 • Vrijdag08:00 - 14:30
 • ZaterdagGesloten
 • ZondagGesloten

Contact

Van der Meulen Edelmetaal
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure

Postbus 17
8500 AA Joure

info@meulen.nl
Tel. 31 (0) 513 468 110
Fax +31 (0) 513 468 112

Copyright Van Der Meulen 2017
DOR
bekijk onze voorwaarden
Wwft
Privacyverklaring
datum gedeponeerd: 11-05-2017
onder nummer 013251150