Basiskoers, exclusief op- en afslagkosten
Koersinformatie is ook terug te vinden op kitco.com
Goud € 43.646,24
Zilver € 518,59
Platina € 27.433,26
Palladium € 47.282,49

Bij Van der Meulen Edelmetaal hebben we ruim 200 jaar ervaring in het inkopen van goud. We betalen u altijd de hoogste prijs. Goud verkopen doet u bij Van der Meulen Edelmetaal, wij betalen u altijd de hoogste prijs. Goud inkoop voor sieraden, goudbaren, munten, ringen, sloopgoud en restpartijen. Uw edelmetaal kan bij ons op alle mogelijke manieren getaxeerd worden. Daarbij wordt de prijsbepaling geheel inzichtelijk gemaakt, zodat u zeker weet dat u een eerlijke prijs uitbetaald krijgt, die volledig aansluit bij de waarde van uw goud. Desgewenst wordt uw goud binnen 24 uur gratis bij u opgehaald door onze vervoerservice. Bij Van der Meulen Edelmetaal bent u verzekerd van:

 • De hoogste goudprijs
 • Een uitgebreide en betrouwbare taxatie
 • Gratis ophaalservice voor uw goud
 • Direct geld ontvangen bij het verkopen van uw goud
 • Directe uitbetaling
 • Meer dan 200 jaar ervaring (oprichting: 1799)

Wilt u uw goud direct inwisselen voor geld? Neem dan contact op met Van der Meulen Edelmetaal, door te bellen naar 0513  468 110 .

De actuele goudprijs voor het inkopen van goud

Karaat Hoeveelheid goud Driecijferig stempeltje Inkoop per gram
8 karaat goud 33,3% 333 Goudprijs op aanvraag
9 karaat goud 37,5% 375 Goudprijs op aanvraag
14 karaat goud 58,5% 585 Goudprijs op aanvraag
18 karaat goud 75% 750 Goudprijs op aanvraag
20 karaat goud 83,3% 833 Goudprijs op aanvraag
21 karaat goud 87,5% 900 Goudprijs op aanvraag
22 karaat goud 91,6% 916 Goudprijs op aanvraag

De hoeveelheid goud in een sieraad wordt aangemerkt als karaat. Vaak staat dit ook met een driecijferig stempeltje in het sieraad aangegeven. Het maximum aantal karaat is 24 karaat. Geen enkel sieraad bestaat echter volledig uit goud; 24 karaat goud is immers te zacht en breekbaar om effectief bewerkt te worden. Wij kunnen per telefoon of e-mail een inschatting maken van de waarde van uw goud.

Bel 0513  468 110 of stuur een mail (het liefst met een foto van uw goud) naar info@meulen.nl en ontvang direct een waardebepaling voor uw goud.

Sloopgoud, sloopzilver en restpartijen edelmetaal inkopen

Van der Meulen Edelmetaal is gespecialiseerd in de inkoop van restpartijen op de zakelijke markt. Hierbij kopen we bijvoorbeeld sieraden in die op de markt komen na een bedrijfsbeëindiging of een faillissement. Wij ontvangen tevens sloopgoud en sloopzilver van tandartsen, tandtechnische laboratoria, juweliers, goud- en zilversmeden voor edelmetaalrecycling. Sloopgoud is een term die gebruikt wordt voor oud of versleten goud, van bijvoorbeeld kapotte gouden sieraden en oude kronen of bruggen. Dit doet echter geen afbreuk aan de waarde van het edelmetaal: goud blijft goud.

Onze vervoerservice haalt het goud gratis bij u op. Sloopgoud wordt bij ons binnen één dag verwerkt. Bij edelmetaalafval zoals polijststof en vloervuil (beter bekend als lavuur) dient u rekening te houden met een langere verwerkingstijd: dit duurt ongeveer vijf werkdagen. Door onze korte verwerkingstijd kunnen we na de verkoop van het goud snel een eindafrekening opstellen en ontvangt u uw uitbetaling zo spoedig mogelijk.

Neem voor een prijsindicatie van uw restpartij contact op door te bellen naar 0513 468 110  of door te mailen naar info@meulen.nl.

Zelf uw goudprijs berekenen

Door het sieraad te wegen en goed te kijken naar het stempeltje die de hoeveelheid goud aangeeft, kunt u de waarde van uw goud berekenen. U dient vervolgens de hoeveelheid goud te vermenigvuldigen met de actuele goudprijs per gram; hierdoor krijgt u een indicatie van het bedrag dat uw sieraad op kan leveren.

Bij Van der Meulen Edelmetaal laten we de hoeveelheid goud vaststellen door het laboratorium van Edelmetaal Waarborg Nederland B.V. Dit onafhankelijke laboratorium is geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie conform de norm ISO 17025. De analyse en prijsstelling van edelmetaal zijn zodoende gegarandeerd transparant en betrouwbaar.

Goud inkoop door Van der Meulen Edelmetaal

Van der Meulen Edelmetaal is een gevestigde en betrouwbare partner op het gebied van inkoop van goud. Het Friese familiebedrijf biedt al sinds zijn oprichting in 1799 de beste prijs voor edelmetalen. Naast goud koopt Van der Meulen Edelmetaal ook zilver, platina en palladium in.

Van der Meulens werkwijze bij de inkoop van goud

Bij Van der Meulen Edelmetaal bent u verzekerd van een betrouwbare waardebepaling en een snelle afhandeling bij de verkoop van goud. Bij ons krijgt u nooit te weinig geld voor uw edelmetalen. De inkoopprocedure van goud bij Van der Meulen Edelmetaal bestaat uit de volgende stappen:

 1. Per telefoon (0513 468 110) of e-mail maken wij een eerste inschatting van de waarde van uw goud.
 2. Het edelmetaal wordt binnen 24 uur kosteloos bij u opgehaald door onze vervoerservice.
 3. De edelmetalen worden de volgende werkdag direct geanalyseerd en gesmolten.
 4. De uiteindelijke waarde wordt vastgesteld op basis van de edelmetaalanalyse van Edelmetaal Waarborg Nederland B.V en door de dan geldende edelmetaalnoteringen. Edelmetaal Waardeborg Nederland B.V. is als één van de twee Nederlandse waarborginstellingen door het Ministerie van Economische Zaken aangewezen als onafhankelijk rechtspersoon. Hierdoor bent u altijd gegarandeerd van een eerlijke prijs voor uw goud.
 5. Wij stellen een definitieve offerte op, waarin het resultaat van de analyse op overzichtelijke wijze verwerkt wordt.
 6. Na een akkoord met de offerte wordt u direct uitbetaald.

Het hele proces tijdens de inkoop van goud - van het wegen tot de prijsbepaling - wordt door Van der Meulen Edelmetaal helder en inzichtelijk gemaakt. Bij Van der Meulen Edelmetaal krijgt u niet alleen de beste prijs voor uw goud, maar ontvangt u ook direct uw uitbetaling.

Actuele koers bekijkenBrochure aanvragenContact

De actuele goudkoers

Bekijk in onderstaande grafiek de actuele goudkoers. Aan de hand van de actuele goudkoers kunt u alvast de prijs die u voor uw goud ontvangt berekenen. Bel voor meer informatie over de verhouding tussen de goudkoers en onze inkoopprijs naar 0513  468 110.

Hoe wordt de waarde van goud bepaald?

De goudprijs is geheel afhankelijk van het vraag en aanbod van goud. De vraag naar goud verandert regelmatig, door bijvoorbeeld juweliers die sieraden maken, elektronische apparaten die goud nodig hebben en beleggers die ervoor kiezen om een deel van hun vermogen in goud te beleggen. Goud is immers een waardevaste manier van beleggen, omdat aandelen veel gevoeliger zijn voor waardeverlies dan goud.

De prijs van goud werd jarenlang vastgesteld door London Gold Fixing. De London Bullion Market Association (LBMA) kondigde in 2015 echter diens opvolger aan: De ICE Benchmark Administration (IBA).  Hierbij zijn niet langer vijf banken betrokken die via een teleconferentie de dagelijkse referentieprijs voor goud bepaalden; dankzij IBA verloopt dit nu via een elektronisch platform, waar koop- en verkooporders geplaatst kunnen worden. Van deze biedingen worden elke halve minuut een balans opgemaakt, om zo te zorgen dat het vraag en aanbod rond de referentieprijs in evenwicht is. Dankzij de IBA wordt goudprijs momenteel op een meer transparante en onafhankelijke manier bepaald.

Goud is een edelmetaal dat niet door mensen gemaakt kan worden; qua aanbod zijn goudhandelaren volledig afhankelijk van de hoeveelheid goud die uit de grond gehaald wordt. De winning van goud is echter vrij constant, waardoor het aanbod niet aan grote veranderingen onderhevig is.

Inkoopprijs van goud betalen

Voor het vaststellen van de hoeveelheid goud en de bijbehorende inkoopprijs worden verschillende methoden gebruikt:

(Micro) Cupellatie

Bij cupellatie worden de sieraden op een cupelblokje van magnesiet geplaatst en samen met een bepaalde hoeveelheid lood verhit tot 1050 °C. Door het lood gaan alle onedele (niet-gouden of -zilveren) metalen oxideren en worden ze vervolgens opgenomen in het cupelblok. Het goud en zilver worden vervolgens gescheiden door dit uit te koken in salpeterzuur. Nu blijft alleen het pure goud over. Het gewicht hiervan wordt gerelateerd aan het gewicht van het sierraad, waarna het goudgehalte overblijft.

Röntgen

Röntgenfluorescentiespectrometrie (ook wel aangeduid met het Engelse acroniem XRF) is aanzienlijk minder destructief dan cupellatie. Via röntgen wordt de samenstelling van een sieraad of ander object bepaald. Onder de invloed van röntgenstraling zendt het sieraad bepaalde straling uit, die karakteristiek is voor de materialen die in het object verwerkt zitten. Door deze straling af te lezen kunnen we achterhalen hoe het object is opgebouwd en hoeveel goud het bevat.

ICP

De ICP-OES gebruiken wij voor het bepalen van het metaalgehalte (goud, palladium & platina) in een oplossing. Een klein beetje monster materiaal wordt hierbij in een argon plasma verneveld. Daarbij worden door de hoge tempraturen van het plasma (wat kan oplopen tot 8000°C ) spectraallijnen uitgezonden door alle aanwezige elementen. Met behulp van een gevoelig optisch systeem en een CID-detector (die beiden in de ICP-OES) kunnen deze spectraallijnen worden opgevangen. Elk element heeft een karakteristiek aantal spectraallijnen, waardoor nauwkeurig bepaald kan worden welke elementen er aanwezig zijn. Door de intensiteit van de spectraallijn te vergelijken met gestandaardiseerde oplossingen kan tevens zeer nauwkeurig het gehalte bepaald worden.

Potentiometrische titratie

De potentiometrische titratie-methode wordt voornamelijk gebruikt voor het bepalen van het zilvergehalte in een object. Hierbij wordt een nauwkeurig afgewogen monster opgelost in salpeterzuur. Vervolgens titreren we dit monster met een NaCl-oplossing (keukenzoutoplossing). Tijdens de titratie meet een elektrode de bronspanning per hoeveelheid toegevoegde titrant. Uit de grafiek die hieruit voortvloeit wordt het equivalentiepunt bepaald: grafisch uitgezet levert dit een kromming op. Het equivalentiepunt is het punt waarbij door toevoeging van de keukenzoutoplossing al het zilver in de oplossing is omgezet in zilverchloride. Omdat de concentratie van de NaCl-oplossing en het inweeggewicht van het monster bekend zijn, kan exact het gehalte zilver berekend worden.

Actuele koers bekijkenBrochure aanvragenContact

Goudinkopers: waar moet u opletten?

In de goudhandel zijn relatief veel louche pandjeshuizen, juweliers en handelaren actief, die u via lokprijzen proberen over te halen uw goud aan ze te slijten. Ga daarom alleen in zee met goudhandelaren die zijn aangesloten bij één van de twee Nederlandse waarborginstellingen: Waarborg Holland B.V en Edelmetaal Waarborg BV. Zo bent u verzekerd van een eerlijke en hoogst mogelijke goudprijs.

Bent u onzeker over de goudprijs over de goudprijs die anderen u bieden? Bij Van der Meulen Edelmetaal leggen wij u graag uitgebreid uit hoe het bedrag dat u ontvangt voor uw goud tot stand is gekomen. Schroom niet om contact met ons op te nemen, via 0513 468 110 of info@meulen.nl.

Meer weten over de inkoop van goud door Van der Meulen Edelmetaal

Al meer dan tweehonderd jaar vormt vertrouwen bij ons de basis van een goede deal. Dit vertrouwen bij de recycling van kostbaar edelmetaalafval is zowel voor u als voor ons van cruciaal belang. U moet natuurlijk kunnen vertrouwen in onze waardebepaling, dus is het voor onze goede reputatie zaak dat wij dit vertrouwen niet schaden. Betrouwbaarheid hoort immers bij helder en duidelijk zaken doen – daarom staat het hoog in het vaandel bij Van der Meulen Edelmetaal.

Het inkopen van goud is niet de enige dienst die Van der Meulen Edelmetaal aanbiedt. Wij helpen u ook graag bij:

Wilt u goud verkopen of heeft u vragen over de actuele goudprijs, onze waardebepaling of over een van onze overige diensten? Neem dan contact op met Van der Meulen Edelmetaal, door te bellen naar 0513 468 110 en door een mail te sturen naar  info@meulen.nl. Ook kunt u het onderstaande contactformulier invullen.

Naam*
Adres*
Postcode*
Plaats*
E-mailadres*

Over Van der Meulen

Al meer dan 200 jaar is Van der Meulen Edelmetaal toonaangevend op het gebied van edelmetaal recycling. Wij zijn als één van de weinige een gespecialiseerd inkoper van goud met het financieel gezond certificaat. U kunt dus gerust uw goud verkopen aan Van der Meulen Edelmetaal.

Openingstijden

 • Maandag08:00 - 17:00
 • Dinsdag08:00 - 17:00
 • Woensdag08:00 - 17:00
 • Donderdag08:00 - 17:00
 • Vrijdag08:00 - 14:30
 • ZaterdagGesloten
 • ZondagGesloten

Contact

Van der Meulen Edelmetaal
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure

Postbus 17
8500 AA Joure

info@meulen.nl
Tel. 31 (0) 513 468 110
Fax +31 (0) 513 468 112

Copyright Van Der Meulen 2017
DOR
bekijk onze voorwaarden
Wwft
Privacyverklaring
datum gedeponeerd: 11-05-2017
onder nummer 013251150