Basiskoers, exclusief op- en afslagkosten
Koersinformatie is ook terug te vinden op kitco.com
Goud € 43.593,19
Zilver € 496,41
Platina € 24.769,25
Palladium € 43.390,96
8 December, 2017 16:36

Waarom u voor goud moet kiezen!

 

Bitcoins zijn ontzettend trendy en de waarde van deze en andere virtuele munten blijft stijgen. Voor trendwatchers en vermogensbeheerders een reden om het betaalmiddel te tippen als een veilige vervanger van goud. Andere onderzoekers zeggen juist dat goud niet te vervangen is. Het edelmetaal blijft volgens hen een veilige en zekere optie ten opzichte van virtuele betaalmiddelen. Bent u benieuwd waarom? Wij zetten een aantal redenen waarom u voor goud moet kiezen op een rijtje.

 

Goud is veelzijdiger dan de Bitcoin

Goud is op allerlei manieren te gebruiken. Banken hebben anno 2017 nog steeds goud in hun kluis liggen, ondanks dat dit waardevolle bezit geen monetaire functie meer heeft. Daarnaast maken we van goud natuurlijk sieraden en vinden we goud terug in de tandheelkunde en bij de productie van elektronica. Dankzij al deze mogelijkheden is goud een stuk veelzijdiger dan de Bitcoin, deze munten zijn slechts als valuta te gebruiken.

 

Goud is analoog

In een wereld die steeds digitaler wordt, is elektriciteit natuurlijk heel vanzelfsprekend. Toch is het heel handig om goud te hebben, want dit is ook te verhandelen wanneer er geen elektriciteit is. Dit in tegenstelling tot Bitcoin. Aangezien dit een digitaal betaalmiddel is, heeft u er altijd internet (en dus elektriciteit) voor nodig. Goud is in gebieden waar een natuurramp heeft plaatsgevonden of in een extreme situatie nog steeds waardevol.

 

Meer mogelijkheden met goud

Een belangrijk punt dat vermogensbeheerder Frank Holmes aandraagt, is dat goud veel meer liquide is dan Bitcoin. Een voorbeeld: alleen al in Londen wordt jaarlijks omgerekend 18 miljard dollar aan fysiek goud verhandeld. Dit is bijna een kwart van de totale wereldwijde markt van Bitcoin. De totale markt voor goud is dus vele malen groter dan die van Bitcoin. Hierdoor heeft u veel meer mogelijkheden om in goud te handelen dan in Bitcoin.

 

De zekerheid van goud

Een van de belangrijkste redenen om voor goud te kiezen, is de zekerheid die het u biedt. De virtuele wereld is constant aan het veranderen; dit houdt in dat Bitcoin in de toekomst misschien wordt ingehaald door alternatieven. Het is dus maar de vraag of Bitcoin in de toekomst ook zijn hoge waarde weet vast te houden. Goud daarentegen, heeft zijn waarde al bewezen. Met het kopen van fysiek goud heeft u de mogelijkheid om uw vermogen door een financiële crisis heen te loodsen. Mede daarom hebben de banken nog steeds goud in de kluis liggen.

 

Zelf goud kopen of verkopen

Wilt u meer informatie over de inkoop en de verkoop van goud? Bij Van der Meulen Edelmetaal kunnen we u alles vertellen over dit onderwerp. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het taxeren van goud. Neem contact met ons op door te bellen naar 0513 468 110 of vul ons contactformulier in.

< Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn IMVO Convenant Verantwoord Goud >

Over Van der Meulen

Al meer dan 200 jaar is Van der Meulen Edelmetaal toonaangevend op het gebied van edelmetaal recycling. Wij zijn als één van de weinige een gespecialiseerd inkoper van goud met het financieel gezond certificaat. U kunt dus gerust uw goud verkopen aan Van der Meulen Edelmetaal.

Openingstijden

  • Maandag08:00 - 17:00
  • Dinsdag08:00 - 17:00
  • Woensdag08:00 - 17:00
  • Donderdag08:00 - 17:00
  • Vrijdag08:00 - 14:30
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten

Contact

Van der Meulen Edelmetaal
Polderboskdyk 13-A
8501 ZJ Joure

Postbus 17
8500 AA Joure

info@meulen.nl
Tel. 31 (0) 513 468 110
Fax +31 (0) 513 468 112

Copyright Van Der Meulen 2017
DOR
bekijk onze voorwaarden
Wwft
Privacyverklaring
datum gedeponeerd: 11-05-2017
onder nummer 013251150